Moede 1200X723 Cat 3 White Gode råd
Af: Kristine Buske Nielsen - 06-10-2021

10 to do’s til det gode møde

Hvordan skaber man et møde, som folk husker? Vi har spurgt blandt vores ti mødesteder og samlet deres bedste råd til dig.

 1. Hvad vil du opnå?
  Start altid med at finde formålet med mødet, og afstem det med relevante parter – dvs. mødesteder, oplægsholdere og mødedeltagere. Hvorfor skal deltagerne komme, og hvad skal de have med hjem?

 2. Hvordan når du målet?
  Én ting er at have et formål med et møde, men hvordan sikrer du, at mødet bliver vellykket og giver mødedeltagerne noget med hjem? Læg en plan for, hvem og hvad der er med til at gøre dit møde til en succes. Det er også vigtigt at sætte et tidsperspektiv. Ofte er det en god idé at planlægge et døgnmøde, så der er god tid til at netværke og sparre med relevante parter undervejs.

 3. Find de rette faciliteter
  Det er ikke ligegyldigt, hvor du afholder dit møde. Har mødet en bæredygtig agenda, som mødestedet skal leve op til? Er der brug for sjove og skæve oplevelser, du ikke får hver dag? Skal deltagerne have et kulturelt indspark, eller er der behov for rolige og naturskønne omgivelser langt væk fra den travle hverdag på kontoret? Måske deltagerne kommer fra hele landet og ønsker en central placering tæt på motorvej og offentlige transportmuligheder. MeetingVejle har mødesteder til alle behov. Find de forskellige muligheder her: www.meetingvejle.dk/vejles-moedesteder


 4. Start med en icebreaker
  Nogle gange kender mødedeltagerne ikke hinanden. Andre gange har de brug for hjælp til at omstille hjernen fra rutinerne på arbejdspladsen til nye input. Uanset omstændighederne er det altid godt at starte med en icebreaker til at få mødedeltagerne til at slappe af. Det kan fx være gennem små teambuildingsøvelser, der bringer deltagerne tættere på hinanden.


 5. Ankom med en positiv tilgang
  Tænk over, hvilke signaler du sender. Det smitter af på mødedeltagerne. Går du ind til mødet med en positiv og nysgerrig indstilling, er det svært for andre ikke også at være positive


 6. Brug kroppen
  ”Sitting is the new smoking”. Det gode møde handler ikke kun om den information, vi får. Bevægelse og indlæring hænger sammen, og som udgangspunkt kan vores hjerner kun koncentrere sig i 20-25 minutter ad gangen, før det bliver svært at holde fokus. Her kan pauser med bevægelse give fornyet energi og fokus. Kombiner det gerne med naturen. Det kan være en gåtur, en sportsaktivitet eller bevægelseslege.


 7. Hold det enkelt
  Når først man kommer i gang med planlægningen, kan ambitionsniveauet hurtigt blive tårnhøjt. Men nogle gange kan enkelt være det mest virkningsfulde. Der er mange oplagte aktivitetsmuligheder, som både er gratis og nemme. Det handler om at bruge det, der er. Smid fx skoene under mødet og mød hinanden på et nyt niveau. Stå op under gruppearbejdet. Luk øjnene og hør stille musik. Stræk jer. Eller flyt jer rundt i lokalet, så I ser tingene fra nye vinkler.


 8. Husk maden
  De fleste mennesker sætter pris på god mad. Det er heller ikke undtagelsen til et møde. Sørg for at vælge en menu, som mødedeltagerne husker længe efter. Gode, lokale råvarer er altid en sikker vinder, som også scorer pluspoint i den bæredygtige dagsorden.


 9. Bring naturen i spil
  Der er ikke noget mere inspirerende end naturen, og på det område har Vejle masser at byde på med skov, å, kuperet terræn og fjord. Ta’ madpakken med ud i det grønne, nup en walk and talk som et break eller flyt mødet udenfor. De smukke omgivelser vil gøre stort indtryk på mødedeltagerne.


 10. Udforsk lokalområdet
  Ofte kommer mødedeltagerne fra andre steder i landet. Derfor er det oplagt at bruge byen til at skabe nye indtryk og minder. I Vejle kan I fx inddrage museumsattraktioner som Kongernes Jelling og Spinderihallerne, I kan gå på opdagelse i gågaden eller besøge det inspirerende havnemiljø med Fjordenhus og Bølgen. Der er mange muligheder for kulturelle input og shopping, hvor du kan tage souvenirer med hjem.