Vingsted Skydning Cat 2 White Vi mødes
Af: Thomas La Cour - 06-02-2020

Vingsted holder konferencedeltagerne i live

VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter i Vejle Ådal udnytter de naturskønne omgivelser fuldt ud hele året. Det topmoderne konferencecenter gør ekstra meget ud af at arrangere aktive pauser, og de skræddersys, så alle kan og vil være med.

Der er nogle faste tidspunkter på en konference, hvor deltagerne dør. De dør lykkeligvis sjældent på den meget afsluttende måde, men de synker sammen i rygstykkerne, eller de tager en ekstra spadseretur ud til kaffen og vandkanderne for at holde øjnene åbne. De kognitive evner ligger noget nær nulpunktet, og når oplægsholderen forsøger sig med en vittighed eller skarp pointe, er der kun respons fra de første par rækker. Det sker ofte omkring klokken 15, når frokosten skal igennem fordøjelsen, eller sidst på formiddagen, når deltagerne er begyndt at drømme om frokostbuffeten. Så er det, at virksomhedens CSR-medarbejder kommer på podiet for at få deltagerne op at stå, så der kan piskes ilt i det tiltagende dødvande. Man ser af og til granvoksne mennesker i stive habitter eller nydelige spadseredragter synge boogie-woogie-sangen med nervøse smil og kejtet kropssprog.

371 arrangementer med aktiviteter i 2019

På VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter gør man en del mere for at holde konferencedeltagerne i live. Eventafdelingen designer en aktiv pause, der slår den forslidte boogie-woogie med mange længder og aktiverer samtlige deltagere – uanset alder, fysisk form eller mængden af tid, der er afsat. Uanset om det er tyve minutter eller tre timer, kan Vingsted give deltagerne et afbræk, der fodrer kreativiteten og styrker teamånden.

– Det er en pæn stor del af vores konferencegæster, der vælger aktive pauser, og det passer os godt, for vi vil være Danmarks mest aktive konferencecenter, siger eventkoordinator Søren Zacho Andersen.

I runde tal var der ca. 110.000 konferencegæster på Vingsted i 2019, og 19.148 af dem deltog i de 371 aktiviteter, Søren og hans team arrangerede.

Aktiviteter for alle

Vi møder Søren en tirsdag formiddag, hvor der i sagens natur er lidt mere stille i Vingsted end vanligt. Der er dog godt gang i et seminar i den elegante, ovale centersal. De sidste deltagere forlader lidt modvilligt den indbydende morgenmadsbuffet, som er ved at lukke ned i restauranten overfor. Søren snupper et stykke bacon i farten og får en vittig bemærkning fra tjenerne. Bacon kan være så forbistret lokkende.

Søren er i eventafdelingens uniform, der består af et par mørke outdoorbukser fra Fjällräven og en sort løbeanorak. Han ligner mere en outdoornørd end en sportsidiot. Det er der en god grund til.

– Vi vil gerne fortælle, at vi laver aktiviteter for alle. Selvom det af og til kan være praktisk med en neongrøn trøje, så jeg er til at få øje på, ville det sende et forkert signal, hvis jeg leder 400 midaldrende kontorfolk ud på en aktivitet i den mundering, siger Søren.

Helt unikke rammer

Selvom mange mennesker stadig forbinder Vingsted-navnet med DGI, der har hovedsæde på samme vej, er gymnastik og idræt sjældent hovedingrediensen i aktiviteterne. Søren og hans kollega, Glenn Vindfeldt, kan arrangere stort set det, kunden ønsker. Med alle tænkelige udendørs sportsfaciliteter, skov, shelters, fiskevand, skydebaner til både buer og skydevåben, Escape House og enorme indendørs arealer er der nærmest ingen grænser for den kreative tankegang.

– Det er nogle helt unikke rammer, vi har. Det er årsagen til, at det er så fedt at være i mine sko. Fordi jeg altid kan sætte fuld knald på kreativiteten, når kunden har særlige ønsker, siger Søren.

Kan udfordre komfortzonen

Der er forskel på at lave aktiviteter for en flok håndværkere og et hold bankfolk. Førstnævnte vil måske gerne ud i naturen og få jord under neglene, mens de andre hellere vil have udfordringer, der kræver snilde og hjernevindinger.

– Måske vil arrangøren netop gerne have, at vi tager dem ud af deres komfortzone, og så klarer vi også det, siger Søren.

Han nævner en række aktiviteter, der er særligt populære: Mordmysteriet, GPS-løb, skydekonkurrence, zipline, fangerne på fortet og Escape House i en nærliggende, gammel stationsbygning. En populær aftenaktivitet er Formel 1 Racing, hvor ti spillecomputere er tilkoblet speeder, bremse og rat med gearskifte. Deltagerne sidder i et rigtigt sportssæde og kører Le Mans mod hinanden i koncentrerede heats à to minutter, mens de ventende kan heppe, få en snack og en tår over tørsten.

Store tematiserede events

Udover de korte eller længere, aktive pauser arrangerer Søren og Glenn også større events for konferencegæsterne. Det kan f.eks. være en fest med et særligt tema. Så sørger eventafdelingen for at pynte lokalerne op og skabe den rigtige stemning – ofte i samarbejde med køkkenet, når maden også er en del af temaet.

– Det er et lidt slidt udtryk, men det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser. Vi ser os selv som det vitamintilskud, der giver konferencen vinger. Deltagerne skal føle sig smækfyldt med ny viden og energi, når de tager herfra, siger Søren.

 

__________

 

Større efterspørgsel på aktiviteter

VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter oplever en stigende efterspørgsel på at indlægge aktiviteter i konferencer og kurser. De tre mest populære aktiviteter i 2019 var:

1: Escape House (tema: 2. verdenskrig)

2: Formel 1 Racing

3: Zipline (333 meter lang svævebane med en hastighed på op til 56 km/t)

Escape House bliver bygget om til et nyt vikingetema, der også hænger nøje sammen med Vejle Ådal.