Ingelise2 2 Cat 5 White Synspunkt
Af: Ingelise Heede Ancker - 07-05-2020

Lige nu løfter vi i flok – det skal vi fortsætte med efter krisen

CABINN’s hotelchef var for nyligt til onlineforedrag med ledelsesguru Michael Andersen om ledelsespsykologi i en COVID-19 tid. Det har sat tanker i gang. Tanker om, hvordan du kan finde motivationen frem, når forretningen igen skal køre videre.

Hvad sker der med os i sådan en uvant og frustrerende situation, som vi står i lige nu?

Vi har stået sammen om tiltag for at højne sikkerheden og sænke smittefaren, og vi står fortsat overfor en risikofyldt og livsfarlig pandemi. Vi falder i produktivitet, vi trækker på den mentale robusthed, og vi bliver trætte.

Vi kommer ikke ud på den anden side som helt den samme person og ej heller med samme motivation som før corona. Budgettallene er ikke, som de skal være, og vi skal måske hjemsende eller opsige medarbejdere.

Det giver psykologisk utryghed og ængstelighed og kan føre til, at vi enten undertrykker vores følelser eller giver den fuld gas fordi, vi er frustrerede og pressede. Begge dele er dårlige metoder.

Vi skal være ærlige om vores følelser, men vi skal have kontrol over dem.

Hvis du som leder føler ubehag fordi, du tænker: Skal jeg fyre nogle? Er jeg sikker på, at mine kolleger laver deres ting? Og måske går i gang med at lave skemaer og andre tiltag for at holde lidt tjek på det hele, kan det føre til mistillid, og du ender med at overføre dit ubehag til dine kolleger. Det er følelsesmæssige transaktioner, som du skal få styr på.

Hvordan kommer vi videre?

For verden ser anderledes ud på den anden side af corona-krisen, og hvordan kommer vi så videre?

Vi har under krisen været gode til at stå sammen om sikkerhedsregler, gode til at passe på hinanden og på vores gæster og været omstillingsparate og fleksible. Det er netop denne evne til at stå sammen og skabe fællesskab, vi skal tage afsæt i for at komme videre.

Vi skal gå sammen om, at det er fedt at være sammen om noget. Vi skal tillade os selv at være nysgerrige på, hvad vores medarbejdere kan give os. Vi skal inddrage alle i teamet og lade dem komme med idéer til, hvad vi kan gøre for at komme op at køre igen – på alle parametre. Vi skal være modige til at tage deres forslag ind og sige: ”Det prøver vi”. Eller ”Hvorfor begynder vi ikke at”. Vi skal turde at begå fejl. Turde at være sårbare.

Mange har været bekymrede under krisen. Nogle har måske haft sygdommen tæt inde på livet. Derfor skal vi ikke bare sige, at vi skal tage os sammen. Men som leder i sådan en uvant situation, skal du vise retning og intern ro.

Husk det sociale samvær

Hos CABINN Vejle, har vi holdt hotellet åbent for overnatning i hele corona-perioden – og det gør vi fortsat. Der har ikke været mange gæster, men jeg glæder mig til at kunne indkalde til et møde for mine kolleger, når vi igen er klar til at komme ”rigtigt i gang” og må mødes mere end 10 personer. Her vil vi snakke om, hvordan vi øger arbejdsglæden, og hvad der skal til for at arbejde os tilbage til en stærk og styrket udgave og med en holdånd, som vil smitte af på vores gæster.

Efter mødet vil vi hygge med pizza og øl. For vi skal huske det sociale samvær. Huske at vise, at vi har savnet hinanden.