Konference med god samvittighed – i grønne omgivelser
Munkebjerg Hotel tager bæredygtighed alvorligt. Her kan konferencegæsterne nyde hjemmelavede forplejninger af friske råvarer, skrive på genbrugspapir og bruge vand fra hotellets eget vandværk. Kom med indenfor hos konferencestedet, der bor med bøgeskoven lige i baghaven.
Oppe på bakken, omkranset af bøgeskovens tætte blade og med udsigt over fjordens bølgende blå ligger hotellet med de brune mure. Et hotel, der i mere end 50 år har dannet ramme om konferencer for gæster fra nær og fjern.
Men meget har ændret sig, siden Munkebjerg Hotel bød de første konferencegæster velkommen i 1960’erne. Med en FN-certificering i ryggen og en målrettet strategi for at implementere tre Verdensmål har Munkebjerg Hotel taget ansvar for fremtiden – både i forhold til deres eget forbrug, konferencegæsterne og de leverandører, de arbejder sammen med.
At være sit ansvar bevidst
Som konferencested skal man tænke over ansvarlighed. Til glæde for gæsterne og en grønnere fremtid. Derfor har Munkebjerg Hotel lagt en målrettet strategi for FN’s Verdensmål 6, 7 og 12. Verdensmål, som handler om rent vand, bæredygtig energi og ansvarligt forbrug.
Hotellet arbejder med at reducere deres vandforbrug. Gæsterne benytter vandbesparende toiletter og brusere, og vandet kommer fra Munkebjerg Hotels eget vandværk. Energiforbruget har de reduceret med LED-lyskilder, og ventilationen kører på frekvens og med grundvandskøl i stedet for aircondition. Men hotellets indsats kan ikke stå alene. Derfor stiller de krav til deres leverandører om at tage ansvar, tænke grønt og bruge bæredygtige materialer.
”Vi arbejder løbende med at have de helt rigtige leverandører og samarbejdspartnere i vores eventkatalog, så oplevelsen hos os hele tiden kan udvikle sig inden for de samme trygge rammer,” siger Lotte Michaelis-Kjær, salgschef hos Munkebjerg Hotel.
Et af Verdensmålene handler om ansvarligt forbrug. Derfor fokuserer hotellet meget på at reducere deres madspild, og de fortæller deres gæster om tiltagene.
”Madspild har stort fokus. Vores madaffald bliver sorteret og afhentet til dyrefoder, og det er vores ambition, at vores madspild er nedsat med 15% inden 2025,” siger Lotte Michaelis-Kjær.
Møblerne får nyt liv
Hotellet på bakken gør allerede meget for at tage ansvar for en grønnere fremtid. Eksempelvis går de meget op i, at møbler fortjener en chance til, inden de bliver kasseret.
”Vi går ikke ind for ”smid ud og køb nyt-”konceptet. I stedet investerer vi i solide møbler, som vores håndværkere kan reparere, hvis uheldet er ude,” siger Lotte Michaelis-Kjær.
Samme tankegang gør sig gældende i forhold til hotellets konferencegæster, som de informerer om bæredygtige tiltag. Man kan for eksempel sagtens bruge det samme håndklæde to dage i træk. Eller få serveret kolde forfriskninger i vandkander og glas i stedet for plastikflasker og plastikkrus. Og så printer hotellet materialer ud på genbrugspapir og genanvender skriveblokke og kuglepinde.
Munkebjerg tager ansvar
En målrettet indsats med Verdensmålene i ryggen betyder meget for konferencegæsternes oplevelse. En oplevelse, som bliver forstærket af, at naturen er inviteret med som gæst i mødelokalet. Alle konferencelokaler har nemlig udsigt til bakker, skov eller fjord.
Arbejdet med Verdensmålene bringer naturen tættere på gæsterne, og de kan benytte Vejles bakkede højborg som bæredygtigt konferencested. Med god samvittighed.
”Vi tager ansvar, og den følelse gør vi alt, hvad vi kan for at give vores gæster og kursister, når de kommer hos os,” fortæller Lotte Michaelis-Kjær.
”Som konferencested skiller vi os ud i forhold til forplejning, som hovedsageligt er hjemmelavede produkter. Vi har egen bager, konditori, slagter, røgeri, charcuteri og blomsterbinderi. Af samme grund kan vi hurtig imødekomme impulsive ønsker og behov,” afslutter hun.